RSS
Life is a series of collisions with the future; it is not the sum of what we have been, but what we yearn to be...

Dugaan & Ujian Buat Diriku sebagai Hamba-NYA..


Assalamualaikum..agak lama aku x tulis ape2 tentang kisah hidup aku kt cni...
ari ni trdetik pulak ati nk menaip kt cni..
selalunya aku repost blik artikel2 yg aku dpt kt email..
ari ni aku nk brkongsi kisah Dugaan yg datang mnimpa diriku..
ia betul2 mncabar ketabahan hatiku..
cewah dh bermadah la plak..
ok2..berbalik pada cerita yg aku nk cite kn tdi..
Pagi tadi (lbh kurang pas ditambah ditolak didarab & dibahagi dlm pkul 6.30 pgi)
aku trjaga dari tidur utk mematikan alarm tepon aku yg ngh test sound die..haha
pas2 aku pun kejut la membe aku ni suh g keje..
die ni klau x d kejut,mmg lmbt la g keje jawab nye..
pas kejut die,aku pun mndapat seruan dri bantal supaya jgn tgglkn beliau d ctu..hahaha
ape lgi..smbg blik la tido..hehehe..
pas2 lbh kurang pukul 7.10 aku trsedar la blik..
jeng...jeng...jeng..ni yg aku nk cite kn dugaannya tu..
aku pun cari la tepon aku yg ntah ke mana perginya..
cari punya cari..x jumpe2..aku pun tny la membe yg aku kejut tdi..
time tu die baru je kuar blik air..
aku ingt nk pnjam hdset die nk gune call hdset aku..
skli ngn hdset die pun x dpt dikesan dimana..
aku pun ape lgi..ketuk la bilik brader blik sebelah ni..
pinjam hdset die..aku kol hdset aku,,dpt call..
tpi x de bunyi kt dlm umah pun...kli kedua aku call blik..
ade org dh matikan fon tu..same jgk ngn fon membe aku tdi..
pas2 bru aku perasan Prototype Machine (laptop) ksayangan aku pun dh xde...
aku pun x tau nk ckp ape lgi dh..time tu,dlm kpala duk fikir FYP yg ptut nye kene present tdi..
n pas2 aku pun kol la sahabat brmasalah aku sorg ni..kol die plak x dpt2..
n aku pun call la kak amie,nk tny kot2 membe aku yg brmasalah ni tido umah die ke x..
skli kak amie pun x tau die ke mana..
aku ingt pgi tu bgun smangat la nk jawab test math..
pas bnd ni jadi..trus x de smangat..aku jawab test math tdi pun kosong je..
aku salin blik soalan je,pas2 aku anta..time tu hanya ALLAH je yg tau ape aku pikirkan..
pas2 dlm kul 12 aku p wat report kt Balai Polis Dang Wangi..
n aku call advisor FYP aku..aku ceritakan la pasal laptop aku ilang ni..
sbb aku hny ada wat backup system je..slide ngn report dh pergi bersama-sama machine kesayanganku itu..
terima kasih kpd membe FACEBOOK yg bersimpati ngn nasib ku ini..
aku pun dh start nk lupekan pasal bnd ni..benda dh nk jadi..
smua nya dh trtulis dalam qada' & qadar..Mungkin ari ni ALLAH nk bgi "Ujian" pda hamba-NYA ini..ari ni ari rezeki encik pencuri tu..setiap yg berlaku tu pasti ada Hikmah Nya..Insyaallah..

1 Hamba ALLAH yg ingin Berkata-kata:

J. Love said...

dun get it. tinggal kat hostel ke? i mean klu kat umah takkan la blh hilang mcm tu je kan?

 
Copyright 2009 .: ePik kEhiDupAn :.. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy