RSS
Life is a series of collisions with the future; it is not the sum of what we have been, but what we yearn to be...

Gotong Royong


ari ni ari Sabtu bersamaan Saturday kate org PERAK...
hehehehe...
ari ni aku bangun awal...
kul 5.30 aku dh bgun...
aku bgun2 jer tgk kt luar tgh ujan lebat...
ingt nk smbng tdo je...
dh la mlm tdi aku tdo kul 2 lbih jgk la...
tpi atas semangat nk g gotong royong tu...
aku bgun jgk...
ini smua "Yang Maha Kuasa" Punye kerja...
mgkin ade hikamah nye "DIA" bgun kan aku...
mcam biase...
lpas aku brsiap...
kul 7 aku kuar umah...
tpi ari ni aku rse mcam lain mcam jer..
asl mcam x bz jer...
bru aku tringat yg ari ni ari SABTU...
mne ade org g kje...
aku pun naik TREN ngn aman ckit ari ni...
sllu nye kne gune "Kuasa VITO" time nk naik TREN pgi2...
hehehe...
aku smpai kt kmpus dlm kul 7.25...
aku kol FARID asl x smpai lgi...
rupe nye die pun ngh On The Way to Campus...
time aku smpai kt kmpus...
trkejut jgk aku tgk yg bdk Laki x ramai...
yg aku nmpak ade sorg bdk JUNIOR jer...
mne pegi nye bdk laki SENIOR????
yg ramai nye bdk P'Puan jer...
tu majoroti nye bdk2 Junior...
X lame pas2 si FARID pun smpai...
asl nye lpas FARID smpai tu ingt nk BreakFast dlu...
tpi Pak Cik yg bwak Van tu trus pggl smua bdk laki naik VAN...
sbb bdk laki x ramai,tu yg naik Van jer...
maka kmi pun brtolak ke Destinasi yg di tuju...
smpai2 kt sne trkjut jgk aku tgk kwasan tu...
aku d maklum kn yg Kwasan Tanah Perkuburan tu seluas 10 Ekar...
lps jer smpai...
aku pun trus serbu ke khemah makanan..
perut dh lapar ni...
peduli ape aku...
nsb baik yg naik BAS blum sampai lgi...
hehehe...
Bas smpai lambat ckit...
bdk2 yg naik Van dh hbis makan bru BAS smpai...
time BAS smpai jer trus ktorg yg naik VAN ni d pggl utk ambil jacket (VEST)...
lps tu ade taklimat ringkas...
ktorg start gotong royong dlm kul 8 lbih jgk la...
aku ngn FARID amik bhgian yg Cabut Rumput kt ats Kubur...
time ngh cabut tu...
FARID ckp ngn aku...
"cam ner la agk nye bile kite kt cni..."
"ade x org nk cabut kn rumput2 ni utk kite..."
ayat die tu mmbuat kn aku berfikir seketika...
huhuhu...
aku ngn FARID dpt cyap kn dlm lbih kurang 10 Lot jgk la...
dlm kul 11.30 ktorg stop...
lgi pun time tu dh panas terik sgt pun..
smntara nk tggu diorg Setup utk Lunch...
aku pun duk Lepak ngn Pak Cik2 yg tggl kt area tu yg join aktiviti ktorg ni skli...
x lme pas2 pun diorg pggl makan...
hbis jer makan ade aktiviti lain plak...
ade ucapan dri KETUA PEMUDA UMNO bhg Batu..
pas2 adde ucapan dri PEGAWAI dari MAIWP (majlis agama islam Wilayah Persekutuan)
hbis jer ucapan tu ade TAHLIL ringkas...
yg d ketua oleh BILAL Masjid ape ntah..,
lupe plak aku...
dlm kul 1.30 bru aku brtolak blik kmpus smula...
cam biase aku blik naik VAN tdi tu...
tpi ktorg x blik trus kmpus..
aku ckp kt Driver tu suh ikut jalan yg jauh ckit...
dpt round2 KL jap...
hehehe...
Time smpai jer kt kmpus tgk BAS dh smpai dlu...
pd hal mse Blah dri Tanah Perkuburan tu...
ktorg la yg First blah dlu...
tpi ktorg jalan2 dlu...
hehehe...
smpai2 jer aku trus blik umah...
walaupun LETIH...
tpi aku rse SERONOK wat bnd2 cam ni...
Fikirkan lah Wahai Teman2 ku...
Bile kite "Di Sane" nnti..
Siapakah agk nye yg akn wat Begini pde "Tempat" kite itu???
Wallahhualam....

2 Hamba ALLAH yg ingin Berkata-kata:

AKMA said...

oh ko gi ke
aku ng geng2 aku ye2 jek nk gi
last2 lupe tros
huhuk
bagusnye ko :)

ManGyver said...

aku sblum notis kuar aku dh tau psl aktiviti ni...
membe aku bdk JPM yg bgtau...
aku ingt aku sorg jer bdk klas kte..
tgk FARID pun nk g skli..
walaupun ltih..
tpi seronok la...

 
Copyright 2009 .: ePik kEhiDupAn :.. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy