RSS
Life is a series of collisions with the future; it is not the sum of what we have been, but what we yearn to be...

Long Journey to KL


ari ni ari isnin..
9 mac 2009 bersamaan 12 Rabiulawal 1430 hijrah..
maka dgn itu cuti MID sem pun tamat ari ni..
ari ni aku MESTI balik KL semula..
sbb esk pgi dh ade klas..
asl la rse kejap sgt cuti ni..
cam biase la..
transport yg aku gune kn utk blik KL..
BAS yg x berape ekspress..
sllu nye aku blik KL naik BAS TRANSNASIONAL..
tpi ari ni aku ingt nk tukaq selara...
aku naik BAS KESATUAN..
sbb mse blik raye taun lps aku naik BAS tu...
best la ckit dri TRANSNASIONAL..
best pun sbb sit dia besar..
tpi yg x best nye BAS ni slow ckit..
eh melalut plak aku ni...
hehehehe...
nk d jadi kn cite..
ari ni aku kuar umah kul 1.45..
aku suh RYZAL amik aku..
TIKET bas aku kul 2..
tpi tggu pny tggu pny tggu..
2.30 bru bas smpai..
dh la ari ni dri PAGI asyik ujan jer...
lps bas smpai..
aku pun trus naik..
mls aku nk Q...
hehehehe...
aku dpt sit yg single..
pas2 dlm kul 2.45 bas pun brgerak mninggal kn TERMINAL BAS SERI MANJUNG..
aku pun bajet dlm kul 6 atau 7 leh la smpai KL..
tpi bajet aku tu smua nye salah..
BAS yg aku naik tu g IPOH dlu..
ptut la yg naik kt MANJUNG 2-3 ketul je x trmasuk aku..
nk ke IPOH je dh mkan mse sejam setgh..
pas2 dia singgah plak kt TERMINAL MEDAN GOPENG..
kt ctu je bas tu lepak dkt sejam la jgk..
aku dh pening ngn bau asap bas tu..
aku pun x tau cam ner bau asap tu leh msuk dlm bas...
pas2 dlm kul 5.30 bru aku brtolak dri IPOH..
bru jer kuar TERMINAL MEDAN GOPENG tu..
jalan plak jem..
lme la jgk..
nk smpai kt TOL gopeng tu kt setgh jam jgk la..
pda hal bkn jauh pun...
aku ingt ble dh msuk HIGHWAY x jem lgi la..
rupe nye mkin truk jem nye..
kt 3 KM jgk la jem nye..
rupe2 nye ade LORI xcident..
pas2 aku pun trus tdo smbil layan lagu2 KENNY G...
hehehe...
pas2 dlm kul 7 bas tu stop kt HENTIAN SEBELAH BEHRANG..
aku ingt dia nk brhenti kjp jer..
elok je time nk gerak BAS plak x leh idup..
tpi nsb baik ade POMEN yg bru graduate kt oversea tu tolong..
hahaha..
bru je bas gerak 5 minit aku dh smbg blik tdo...
sedar2 dh smpai kt PUDU..
time tu jam kt tgn aku kul 8.20 bersamaan 1.35 waktu BOMBAY...
hahaha...
aku msih ade prjalanan yg harus d trus kn lgi..
iaitu ke ISTANA aku kt TAMAN MELATI..
hehehehe..
smpi2 jer aku trus bwak BEG yg x sbrape brat tpi wat2 berat...
tu ke STESEN MASJID JAMEK..
aku pn naik TREN trus smpai ke TAMAN MELATI..
smpai kt TAMAN MELATI..
aku x prsan plak aku naik TREN skli ng roomate aku..
ape lagi aku pun trus ajk dia beli makanan dlu..
perut dh lapar ni..
dlm kul 10.30 bru aku smpai umah..
LETIH btul ari ni..
tu la dia kisah "JOURNEY aku ke KL"...
hehehehe

2 Hamba ALLAH yg ingin Berkata-kata:

cHinAtsU said...

huhuhu....
tp nasib baik smpai gak kl kn...
uhu...

ManGyver said...

alhamdulilah...
aku smpai ngn selamat..
walaupun letih ckit..
hehehe..

 
Copyright 2009 .: ePik kEhiDupAn :.. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy